H.Ü. ÖİDB
Azami Sürelerini Aşan Öğrenciler Hakkında

Sevgili Öğrencilerimiz,

Azami sürelerini aşan öğrencilerin alıp başarısız oldukları dersler için 2 ek sınav hakkı verilmiş ve ilgili dersler öğrencilere yüklenmiştir. BİLSİS ekranınızda “Alınan Dersler” menüsünde 2021-2022 Güz Ek Sınav dönemi seçildiğinde eklenen derslerinizi görebilirsiniz. Öncelikle bu derslerinizi kontrol ederek herhangi bir eksiklik/hata belirlediğinizde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile iletişime geçiniz.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 01/10/2021 tarih ve 73154 sayılı yazısı ve YÖK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nin 01/10/2021 tarihli duyurusu üzerine azami sürelerini aşan ve hiç almadıkları derslerden 2 ek sınav hakkı talebinde bulunmak isteyen öğrencilerimiz, BİLSİS ekranlarına girerek "Başvuru İşlemleri" – “Ek Sınav Başvuru V2”  menüsünden, müfredatlarında olan ancak daha önce hiç almadıkları (bölüm/programları tarafından uygulamaya dayalı ders olarak belirlenenler dışında) dersleri seçerek sınav hakkı talebinde bulunabilirler. Başvurular 31/12/2021 tarihinde son bulacak olup, başvuru tarihinden sonra sistemden herhangi bir ders için başvuru yapılamayacaktır. Öğrenciler ek sınav haklarını güz ve bahar dönemi genel sınavlarında kullanacak olup, sınav tarih ve saatleri ilgili bölümler tarafından belirlenerek duyurulacaktır.

Ek sınav hakkı kullanacak öğrenciler katkı payı ücreti yatırmak durumundadır.  2021-2022 Güz Dönemi Program kayıt işlemleri sırasında ödemede bulunan öğrencilerimizin tekrar ödeme yapmalarına gerek olmayıp, Öğrenci Bilgi Sistemleri programında borç kısmında yazan miktarın aşağıda verilen hesap numarasına yatırılarak dekontun,  hureg@hacettepe.edu.tr eposta adresine, konu kısmına “Güz Ek Sınav ödeme dekontu” yazılıp öğrenci numarası / Fakülte, Bölüm bilgileri belirtilerek gönderilmesi gerekmektedir.

2 Ek sınav hakkı sonunda öğrencilerin durumları tekrar ilgili bölümler tarafından değerlendirilerek alınacak Yönetim Kurulu kararlarına göre işlem yapılacaktır (ek süre, sınırsız sınav veya ilişik kesilme).

HESAP ADI

HACETTEPE UNIV. STRATEJİ GEL DAİRE BASK